Som nybliven förälder har du säkerligen redan ställt in dig på att du kommer få uppleva en hel del skrik och troligtvis har du redan upplevt ett flert

Som nybliven förälder har du säkerligen redan ställt in dig på att du kommer få uppleva en hel del skrik och troligtvis har du redan upplevt ett flertal vid det här laget. Många står helt frågandes om vad de olika skriken kan betyda, speciellt när man inte har hunnit lära känna sitt barn tillräckligt mycket ännu för att först.

En australiensk kvinna vid namn Priscilla Dunstan hade dock en riktig superbegåvning när det kommer till ljud och hon menar att hon har hittat ett mönster i barns skrik. Dunstan menar att alla bebisar, världen över, har fem olika typer av skrik som är universella. Man kan således säga att hon lyckades knäcka koden till bebisars hemliga språk. Dunstan menar att nyckeln inte ligger i att känna sitt barn (vilket dock ändå har stor betydelse), utan det gäller att lyssna till de ljud som din bebis gör precis innan den börjar skrika. Det här är mycket små och ibland väldigt diskreta ljud, så de gäller att hålla öronen öppna.

Vad är det då för ljud som man ska lyssna efter? Här nedan hittar du den lilla signalen som kan vara avgörande!

1. Neh – Jag vill äta

2. Owh – Jag behöver sova

3. Heh – Något är obkvämt eller obehagligt

4. Eairh – Magknip

5. Eh – Hjälp mig att rapa

För den som är intresserad av att lära sig mer om just de här små varningsflaggorna så finns en hel intervju med Priscilla Dunstan på Youtube!