Sedan barnsben får man höra hur viktigt det är att satsa på karriären och se till att man skaffar sig en utbildning och ett arbete som kan generera my

Sedan barnsben får man höra hur viktigt det är att satsa på karriären och se till att man skaffar sig en utbildning och ett arbete som kan generera mycket pengar. Pengar är precis det som styr världen idag och har man mycket av det, så kan man komma nästan hur långt som helst. Visst kan det vara roligt att ha ett bankkonto som är ordentligt påfyllt, men vägen dit är oftast lång och krävande. Det är ytterst få människor som får ärva flera miljoner och direkt kan njuta enbart av den fina sidan av att ha en balanserad ekonomi. De flesta får jobba ihop sina pengar själv, med sitt eget svett, blod och tårar.

Det är dock någonting som ofta kan komma i kläm när man arbetar hårt för att uppnå den här goda ekonomin, nämligen familj och relationer. Om man arbetar mycket är det svårt att hinna få den tid tillsammans med de man älskar och tyvärr är det främst relationerna som får bli lidande när det är dags att prioritera. Det betyder dock inte att du ska strunta i din karriär helt, men det gäller att hitta en balans som gör att du får en bra inkomst, men med ännu bättre livskvalitet. Du kommer bara leva en gång, som den du är nu och med de vänner och familjemedlemmar du har omkring dig.

Tips för att balansera jobb och familjeliv

  • Gå ner i arbetstid. Om du har en fast anställning har du enligt lag rätt att gå ner till 75 % fram till dess att barnet är 8 år.
  • Är det nödvändigt för dig att arbeta hela dagar och sedan hela kvällar? Försök att skapa ett schema där du väljer ut ett fåtal kvällar i veckan till arbete och resterande för tid med familjen.
  • Har du funderat på att byta yrke? Kanske har du bara hamnat och sedan fastnat i en bransch som inte passar dig med långa och sena arbetsdagar? Försök att hitta ett arbete som gör det möjligt för dig att spendera så mycket tid med dina barn som möjligt innan det är dags för läggdags.
  • Jobba inte på helgerna om du verkligen inte måste! Helgerna är egentligen de enda två dagar i veckan som du bör prioritera bort allt annat förutom familjen om möjligheten finns.