Bebisskrik kan ta kål på nästan vem som helst och få saker är lika frustrerande som en bebis som skriker, utan att du vet orsaken. Som förälder kommer

Bebisskrik kan ta kål på nästan vem som helst och få saker är lika frustrerande som en bebis som skriker, utan att du vet orsaken. Som förälder kommer man i sinom tid att lära sig vad barnets olika ljud och skrik betyder, men till en början kan man behöva testa sig fram väldigt mycket. Många går igenom ett flertal olika saker innan de får reda på varför bebisen skrek, t.ex. byte av blöja, matning, närhet och sömn. Skriken fortsätter – men vi har lösningen!

Ett nyfött barn är inte van vid alla ljud utanför magen. Inne i magen är det varmt, mysigt och lugnt och barnet hör ständigt ett brusande ljud. Ibland kan det alltså hjälpa att använda sig av olika typer av ljud för att lugna ett skrikande barn. Det kan t.ex. handla om att du sätter på dammsugaren, laddar ner någon ljudapp med så kallat white-noise eller varför inte sätter på fläkten i köket.

Vissa skrik kan dock bero på magknip. Det är inte helt ovanligt att magknip kan komma i samband med kvällen och det kan göra riktigt ont. På Apoteket kan du köpa magdroppar som hjälper mot jobbiga gaser.