Kalas och lek i all ära, den största delen av ditt och dina barns liv består av enkla vardagssysslor som att titta på tv, städa, äta, borsta tänderna och att gå till skolan eller jobbet. Det är som det ska vara men samtidigt är det många som upplever de här sakerna som småtrista och mundäna. Är du dessutom trött småbarnsförälder kan vardagslivet kännas extra trögt ibland.

Det finns tyvärr inget magiskt piller som tar bort alla förpliktelser men däremot finns det små saker du kan göra för att både förenkla och förbättra vardagen. Allt som krävs är lite uppfinningsrikedom och tålamod så får den där måndagsmorgonen med skrikande barn som vägrar äta eller gå till skolan förhoppningsvis en liten gyllene kant.

Enkla men kul vardagsföremål

Genom att göra vissa av sysslorna till en rolig aktivitet kan du få alla i hushållet att göra mer. För barn är det livsviktigt att leka men det behöver inte alltid handla om spel eller kurragömma utan även om roliga vardagsföremål. Du kan hitta massor av kul tillbehör från Skip hop som både fungerar som leksaker och praktiska hjälpmedel.

Med leksaker i badkaret blir det roligare att tvätta håret, för att inte tala om en sköljkanna som ser ut som en val, och mjölken eller vällingen går ner enklare med en gullig flaska med djurmotiv. Roliga leksaker i barnvagnen håller även de yngsta lugna under turen till livsmedelsbutiken och vilken unge vill inte surra iväg till dagis eller skola med en ryggsäck som ser ut som ett bi?

Ibland kan de små detaljerna göra den största skillnaden och då barn ofta har en mycket levande fantasi kan allt göras till ett litet äventyr. Snuttefiltens björn har kul berättelser om sina kompisar i skogen och nattlampans moln berättar om sina resor över hela världen. Sagans värld är alltid runt hörnet, kanske där du minst anat det!