Om du är småbarnsförälder har du troligtvis känt att ditt barn har som mål att alltid göra tvärt emot vad du har bett eller sagt till om. Att barn säg

Om du är småbarnsförälder har du troligtvis känt att ditt barn har som mål att alltid göra tvärt emot vad du har bett eller sagt till om. Att barn säger emot eller trilskas är inte ovanligt och förekommer ofta, speciellt i samband med middagar eller andra måltider. Det kan handla om att man inte vill äta för att man har blivit tillsagd att äta, men det kan också handla om att bara få säga emot.

Här är det viktigt att man som vuxen har is i magen och inte tjatar på barnet. Tjatet kommer bara göra det hela ännu jobbigare för dig och ditt barn. Om du är medveten om att ditt barn har en tendens att ständigt säga emot är det bättre att välja bort den striden helt, åtminstone vid middagsbordet. Om du tjatar på ditt barn kan det istället leda till att ni får en dålig stämning vid bordet och att du minskar matlusten ännu mer. När man känner att man måste göra något så kan det i sig göra hela situationen ännu mer tråkig, något värt att undvika för att skapa matglädje igen.