Som småbarnsförälder kan man stå inför ett flertal situationer och problem som man mer än gärna hade skippat. Ett sådant problem kan vara om barnet ha

Som småbarnsförälder kan man stå inför ett flertal situationer och problem som man mer än gärna hade skippat. Ett sådant problem kan vara om barnet hamnar i en period av minskad matlust eller helt enkelt matvägran. Detta kan kännas väldigt jobbigt som förälder då man vill säkerställa att barnet får i sig hälsosamma livsmedel för att orka med dagen. Det kan vara lockande att själv ta saken i egna händer och mata barnet, kanske leka flygplan även med större barn, men sanningen är att risken för matvägran minskar om barnet får äta själv.

Kanske är du en sådan person som tycker att stök och kladd är väldigt jobbigt? Då får du dock snällt bita dig i tungan och kanske till och med sätta dig på händer för att hindra dig själv. Det sägs nämligen att barn bör uppmuntras att “leka” med maten redan från en tidig ålder. Att barnet får känna, ta och kladda med maten redan när de är små sägs ha en betydande roll för att skapa ett barn med bra aptit i framtiden. Ett tips på vägen? Lägg på en plastduk på bordet!