Föreställ dig att du är riktigt hungrig. Magen kniper och du bara längtar efter att få komma hem och äta en god bit mat. Ibland kan det till och med v

Föreställ dig att du är riktigt hungrig. Magen kniper och du bara längtar efter att få komma hem och äta en god bit mat. Ibland kan det till och med vara så att ju hungrigare du är, desto bättre kommer maten också att smaka. Detsamma gäller för barn.

Både vuxna och barn bör ha fasta mattider under dagen och försöka att minska på småätandet så mycket som möjligt. När man småäter så blir man aldrig riktigt hungrig, vilket i sig kan göra så att man tappar matlusten. När middagen väl ska serveras känner man inte alls något sug, man åt ju trots allt tre småkakor för bara 20 minuter sedan. Småätande kan inte bara leda till att ditt barn tappar matlusten, utan kan också vara en bov i att störa den naturliga rytmen i kroppen.

Det enda småätande som bör äga rum är mellanmål och då talar vi inte om en påse chips. Se till att barnet får äta ett ordentligt mellanmål mellan lunch och middag och undvik då alla typer av sötsaker. Bra mellanmål kan vara yoghurt med flingor, filmjölk, en smörgås med skinka och ost eller gröt.