Det livspussel som vi kallar livet är inte alltid lätt att få ihop. Tyvärr är det i många fall familjen som får bli lidande för att vi vill ha en så f

Det livspussel som vi kallar livet är inte alltid lätt att få ihop. Tyvärr är det i många fall familjen som får bli lidande för att vi vill ha en så friktionsfri vardag som det bara går. Det är däremot dags att tänka om nu. När du spenderar mer tid med familjen så gynnar du inte bara er gemenskap, utan du får även mer energi.

Men hur ska man då göra när fantasin inte riktigt finns där? Här är det viktigt att förstå att man kan hitta på saker tillsammans, utan att behöva tömma plånboken eller t.ex. slå en knut på sig själv. Ibland räcker det med små förändringar och medel för att skapa stor skillnad i vardagen. Vi har kommit fram till tre riktigt bra och enkla knep som du kan ta till för att ge en boost till familjelivet.

1. Middag tillsammans

Äter ni på olika tider och låter barnen värma upp maten när de kommer från skolan? Sluta med det direkt! Middagens är en tid för lugn och ro och bordet en plats där ni alla kan samlas. Att njuta över god mat tillsammans är värdefullt och ger er möjlighet att uppdatera varandra om hur dagen varit.

2. Lägg ner mobilen

Det har inte skett något enormt på dina sociala media sedan du kollade för 10 minuter sedan och bilden på din väns middag är inte värd att “gilla” just nu. Lägg ifrån dig mobilen och var närvarande. Titta på en film tillsammans, lös ett pussel eller läs en saga istället.

3. Gör vardagssaker tillsammans

Det gör ingenting om gurkskivorna är i olika storlekar eller om pannbiffarna är minimala. Låt barnen få vara med i vardagsbestyret och sortera tvätt tillsammans, lek restaurang när det är dags att laga middag eller skapa en tävling om vem som kan få bort flest dammtussar i sovrummet?