Det är du som är vuxen och därmed också du som håller i stafettpinnen. Det betyder att du har möjlighet att styra och ställa om vilka familjeaktivitet

Det är du som är vuxen och därmed också du som håller i stafettpinnen. Det betyder att du har möjlighet att styra och ställa om vilka familjeaktiviteter som ni ska göra. Ibland kan dock fantasin komma i vägen och man har helt enkelt slut på förslag. Ett bra sätt att få mer kvalitetstid tillsammans, samtidigt som man låter barnen vara med på noterna, är att bestämma aktiviteter tillsammans.

Sätt er ner tillsammans i början av veckan och planera ihop vilka aktiviteter ni ska göra under de kommande dagarna. Skriv inte bara ner på ett papper vad som ska göras, utan även hur ni ska göra det, var ni ska göra det och vilka som ska vara med. Det behöver inte vara stora saker som en semester eller resa, utan kan handla om vad ni ska äta under veckans alla dagar eller vad som ska ätas till fredagsmyset, vem som ska få välja film till biokvällen på lördag eller vilket spel som ska spelas innan lunch på söndag. Genom att planera tillsammans får ni inte bara möjlighet att spika aktiviteter ihop, utan själva planeringsfasen är i sig ett sätt att få mer tid med varandra.