Småbarnslivet kan vara alldeles ljuvligt, men också pröva tålamodets gränser och vara stressande på ett nästan osannolikt sätt. Ofta känner du att du inte har tid med något annat än att sköta jobb och barn. Hur ska du någonsin få tid till städning, träning, vänner, potträning och att laga näringsrik mat igen? Här följer några tips som kan underlätta din vardag.

Gå upp en timme tidigare

Du kanske tänker att det här låter helt galet. Ska vardagen bli underlättad av att du är trött jämt och ständigt? Nej, det är inte tanken. Idén är istället att du ska få en skön stund för dig själv. Ät din frukost och drick ditt kaffe i lugn och ro. Ta kanske till och med en stund för en skön meditation. När barnen sedan vaknar är du grundad, mätt och lugn och klarar att tackla frukost- och påklädningskaos bättre.

Ta hjälp med hemstädning

Dygnet har bara ett visst antal timmar och din dröm om ett perfekt hem ser ut att vara långt borta. I det läget är det en välsignelse att ta hjälp av en städfirma. På qleano.se/ hittar du enkelt en städfirma i din stad. Du kan själv välja vad du vill att de ska göra och hur ofta de ska komma. Är det något speciellt som tynger dig extra mycket? Kanske minskar aldrig det där tvättberget eller så har inte golvet blivit svabbat sedan någon gång förra året.

Laga matlådor

Vad ska vi äta? Det är den ständigt stressande frågan som bollas fram och tillbaka i familjer varje dag. Ett tips är att istället för att vara kreativ kock varje dag, bara vara det en gång i veckan. Välj några rätter som ni ska äta under veckan och laga storkok som du lägger i matlådor. Du kommer att tacka dig själv tusen gånger om när du plockar din färdiga mat ur kylen.

Ta stressen på allvar

Känner du fortfarande att vardagen är för jobbig trots ansträngningar att göra den mer bekväm? Då kan det vara läge att söka hjälp för att undvika utmattning. Det är viktigt att komma ihåg att du är den absolut bästa föräldern för dina barn när du mår bra.