Att inreda ett mysigt babyrum är hur enkelt som helst och att inreda ett barnrum med mycket färger är inte heller så stort problem. Svårare blir det dock när du ska inreda tonåringens rum. När man är någonstans mellan barn och vuxen kan det vara viktigt att ha en plats som är bara ens egen. Rummet ska vara tidlöst, flexibelt, snyggt och samtidigt coolt. De här fyra grunderna kan vara bra att ha med sig när du påbörjar inredningsprojektet, men hur ska man egentligen lyckas i praktiken?

Barn och ungdomar ändrar intressen ofta (ja, väldigt ofta) och som förälder vill man troligtvis slippa måla eller tapetsera om med jämna mellanrum. Vi har svaren på hur du lyckas kombinera dessa fyra punkter och skapa ett tonårsrum som håller länge!

Ett tonårsrum med stil

Välj ljusa färger på väggarna – Ljusa färger behöver inte betyda tråkiga färger. Det är viktigt att komma ihåg. Dock kan det vara nödvändigt att välja just ljusare kulörer för att ha en neutral grund. Vill du inte använda dig av vitt kan du få in mer värme eller kyla. Det kan t.ex. vara grått, beige, ljusblått eller gula toner.

Dekorera väggarna – Din tonåring kommer absolut inte att vilja ha samma tavlor på väggarna nu som när denne var barn. Vill du hitta snygga posters som kan bli till konst på väggen kan du titta in på deseniooutlet.se och beställa hem med snabb leverans.

Tyger i favoritfärgen – Att sätta barnets favoritfärg på väggen är sällan en bra idé. Satsa istället på att använda dig av den färgen på textiler. Om din tonåring älskar lila så satsa på gardiner, prydnadskuddar, överkast och påslakan eller kanske matta i just denna färg. Det är lättare att byta ut när färgintresset förändras.

Less is more – Visst kan det vara kul att få visa alla sina saker som man älskar, men lär gärna ditt barn att less is more. Om tonåringen ska ha alla favoritföremål framme samtidigt då kommer inget i slutändan att synas och vara i blickfånget. Satsa på en snygg bokhylla där ungdomen kan välja ut några få föremål som avspeglar dess personlighet.

Förvaring – Oavsett hur ung eller gammal man är så är ett rum i behov av förvaring, åtminstone de allra flesta rum. Här är det viktigt att titta på hur mycket yta det är som man har att jobba med. Är det ett stort rum kan du använda dig av allt från garderober till hyllor och byråer. Ett mindre rum kräver lite mer eftertänksamhet. Kanske kan det vara en bra idé att använda utrymmet under sängen eller skapa en förvaringshylla och skrivbord i ett?

Ett sista tips på vägen! Styr och ställ inte för mycket utan samarbeta med din tonåring. Det är viktigt att ni båda känner att rummet blir bra och att det går hand i hand med resten av hemmet.